رئیس اتاق مازندران: اتفاقات خوبی با گشایش سرای تجاری در ولگاگراد صورت گرفت

رئیس اتاق مازندران:

اتفاقات خوبی با گشایش سرای تجاری در ولگاگراد صورت گرفت

 

رئیس اتاق بازرگانی مازندران گفت: پس از گذشت سه هفته از گشایش سرای تجاری در ولگاگراد روسیه، اکنون شاهد اتفاقات خوبی هستیم، درخواست‌هایی صورت گرفته است و در حال لینک کردن صادرکنندگان مازندران با مشتری های آنها در روسیه هستیم.

عبداله مهاجر دارابی درگفت و گو با پایگاه خبری اتاق مازندران با اشاره به گشایش سرای تجاری در ولگاگراد روسیه که مهرماه امسال انجام شده است، اظهار داشت: جنوب روسیه یکی از مناطق قابل توجهی است که برای ما به عنوان کشور همسایه حساسیت و جایگاه خاصی را دارد و به همین دلیل این منطقه را به عنوان پایگاه هدف صادرات انتخاب کردیم.

وی افزود: البته این کار از دو سال قبل و در افتتاحیه نمایشگاه ولگاگراد کلید خورد که در همان روز با استاندار و تولیدکنندگان ولگاکراد تفاهمنامه ای داشتیم و سرانجام در مهرماه امسال به گشایش سرای تجاری در ساختمان اتاق بازرگانی این استان منجر شد.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به اینکه افتتاح سرای تجاری با حضور استاندار و یک هیأت ۱۰۰ نفره اقتصادی از ایران بوده است، بیان کرد: ۸۷ غرفه با نمونه کالاهای صادرکنندگان مازندران در بخش های مختلف پُر شده است.

این مسئول با تأکید بر اینکه اگر قرار است توسعه و ارتقای تجارت داشته باشیم باید کالای ما دائما در معرض نمایش قرار بگیرد، افزود: سرای تجاری این قابلیت را ایجاد کرده است لذا نماینده ای را در این مجموعه داریم که علاوه بر آن، در شهرها و استان های همجوار نیز ورود پیدا کرده است تا هم کالاهایی که در نمایشگاه داریم و دیگر قسمت هایی که به دلیل کمبود فضا امکان ارائه آنها نبود را معرفی کند.

مهاجر با اعلام اینکه پس از گذشت سه هفته از این رویداد اقتصادی مهم،گزارشات مثبتی را در حوزه های مصالح ساختمانی،مواد غذایی و لبنی داریم و درخواست های خوبی داشتیم، تصریح کرد: پیرو این درخواست ها،صادرکنندگان مازندرانی که دراین حوزه ها فعالیت دارند را با مشتری های خود در روسیه لینک می کنیم، اتفاقات خوبی را شاهد هستیم و این موضوع را به فال نیک
می گیریم.

وی ادامه داد: یکی از موارد درخواست حدود دو هزار تن شیر خشک بوده که سعی داریم آن ها را بایکی از شرکت های لبنی مرتبط کنیم. مصالح ساختمانی از سیمان تا کاشی و سرامیک، مرغ، لبنیات و مرکبات نیز از درخواست ها بوده است.

رئیس اتاق مازندران در خصوص دلیل انتخاب جنوب روسیه برای اهداف صادراتی بیان کرد: مازندران در تولید مواد غذایی و مصالح ساختمانی ظرفیت خوبی دارد و در مقابل، ولگاگراد غلات خوبی دارد که ما واردکننده غلات هستیم. این یکی از شاخصه های اصلی بود که در شرایط تحریم در قالب تهاتر می توانیم کالا را صادر کنیم و غلات، گندم، جو، ذرت و روغن که بیش از۹۰ درصد روغن خام ما وارداتی است را به داخل کشور بیاوریم.

این مسئول گفت: ولگاگراد از همه جنبه ها برای مازندران حائز اهمیت است. سایر استان ها ازجمله راستف و ساراتف نیز از استان های خوب روسیه هستند، حتی استان های دیگری نیز در جنوب روسیه قرار دارند که برای مازندران قابل توجهند؛ به عنوان نمونه استان راستف به تنهایی بیش از ۱۰ میلیون تن تولید گندم دارد و در ظرفیت های دیگر نیز به همین صورت است.

وی در پایان با اشاره به ۲۹ مهرماه روز ملی صادرات، این روز را به صادرکنندگان به ویژه صادرکنندگان مازندران تبریک گفت و اظهار داشت: صادرکنندگان در این شرایط سخت اقتصادی و فراز و نشیب های بازار باز هم حضور خوبی دارند و کار جهادی می کنند.

 

مازندران آمادگی ذخیره‌سازی ۶۰ هزار تن مرکبات را دارد

 

رئیس اتاق بازرگانی مازندران همچنین با بیان اینکه سهمیه ذخیره سازی امسال مرکبات برای مازندران ۳۰ هزار تن است، گفت: مازندران آمادگی دارد که ۶۰ هزار تن مرکبات را
ذخیره سازی کند.

عبداله مهاجر دارابی با اشاره به اینکه در فصل برداشت و صادرات مرکبات استان هستیم، بیان کرد: از ۴ تا ۴.۵ میلیون تن مرکبات کشور، ۲ تا ۲.۵ میلیون تن آن در مازندران تولید می شود که عمده مرکبات این استان نیز پرتقال و کیوی است.

وی با بیان اینکه امسال آفت مگس مدیترانه ای بیشتر از سال قبل در مازندران مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این آفت در حدی نبود که برخی از دلالان سوءاستفاده کنند و نارنگی را از کشاورزان به قیمت بسیار پایین خریداری کنند. متأسفانه برخی ها که دستی بر آتش دارند به بهانه مگس مدیترانه ای دل کشاورز را خالی کردند و قیمت ها را در حد دلخواه پایین کشیدند.

مهاجر دارابی ادامه داد: هرچند نارنگی ماندگاری بالایی ندارد و برخی از کشاورزان از اینکه در زمان مناسبی آن را فروختند خوشحالند اما دلالان، شوک بدی را برای استان ایجاد کردند.
به همین دلیل استاندار مازندران بسیار جدی ورود پیدا کرد و مجموعه ای را مامور کردند تا دست دلالان و سوءاستفاده‌گران کوتاه شود و بلایی که بر سر نارنگی آمد، برای بحث پرتقال تکرار نشود.

رئیس اتاق مازندران با اشاره به اینکه مدیرکل جهاد کشاورزی  اعلام کرده است ۹۹ درصد پرتقال مازندران سالم است و مگس مدیترانه ای کنترل و مدیریت شده است، گفت: دولت پای کار آمده، چیزی که اتفاق افتاده این است که خرید تضمینی اتفاق می افتد، مازندران آمادگی دارد که ۴۰ تا ۶۰ هزار تن را ذخیره سازی کند اما در حال حاضر، ذخیره سازی ۳۰ هزار تن قطعی شده است.

وی افزود: پرتقال ذخیره شده از ۱۰ تا ۲۵ بهمن ماه به قیمت ۴ هزار و ۵۰۰ تومان توزیع
می شود. با این کار، دولت ثبات قیمتی را برای کشاورز ایجاد کرده است. امیدواریم استاندار مازندران این ظرفیت را  حداقل ۴۰ و حداکثر ۶۰ هزار تن افزایش بدهد.

مهاجر دارابی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از نارنگی مازندران با حضور مشتریانی از عراق و روسیه خریداری شده است، گفت: برای فروش پرتقال، از کشاورزان می‌خواهیم که صبر و حوصله داشته باشند تا سوءاستفاده نشود. دولت و بخش خصوصی کمک می کنند که مثل سال گذشته پرتقال با قیمت واقعی خریداری شود.

وی در پایان با بیان اینکه بخش زیادی از بحث مگس مدیترانه ای تبلیغاتی است، از کشاورزان خواست که با حرف های واسطه گران دچار اشتباه نشوند و این اشتباه را به حساب اتاق یا دولت نگذارند./

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *