هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران

در هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران عنوان شد؛

آغاز فصل جدیدی از تأمین منابع مالی با ورود به بازار بورس
فعالان اقتصادی با توجه به ناترازی در بانک به این موضوع می اندیشند که فصل جدیدی از تامین منابع مالی را با ورود به بازار بورس و سرمایه آغاز کنند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران، هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران به ریاست سید محمود حسینی پور استاندار، دبیری علی تقی پور رئیس بخش خصوصی استان و با حضور مجید عشقی معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد.
در این نشست در خصوص دستور جلسه با عنوان «بررسی مسائل و مشکلات تأمین مالی صادرکنندگان و بنگاههای اقتصادی استان پیرو بند دو مصوبه بیست و پنجمین نشست کارگروه تأمین مالی و سرمایه گذاری مورخ ۲۶/۰۷/۱۴۰۲» بحث و بررسی شد.
استاندار مازندران با اشاره به ظرفیتهای منحصر به فرد استان در بخش کشاورزی، گفت: مازندران با ۳۲۲ هزار بهره بردار در این بخش، در تولید محصولات کشاورزی رتبه اول کشور را دارد.
سید محمود حسینی پور اعلام کرد: سالانه بیش از ۳ میلیون تن مرکبات در ۱۱۶ هزار هکتار از باغات استان تولید می شود، میزان تولید کیوی در استان نیز ۲۲۰ هزار تن در ۶ هزار و۵۰۰ هکتار زمین و میزان تولید برنج سفید نیز یک میلیون تن در ۲۱۳ هزار هکتار است.
وی با بیان اینکه هرگونه هزینه در کشاورزی افزایش سرمایه در کشور را به همراه دارد، گفت: باید الگوی خاص در بورس برای حمایت از کشاورزان ایجاد شود.
استاندار مازندران ادامه داد: در بخش صنایع و دانش بنیان ها نیز نیاز جدی به این داریم که تامین مالی در بورس صورت بگیرد و اگر این پشتوانه مالی حاصل شود اتفاقات خوبی در اقتصاد استان را خواهیم دید.
حسینی پور با بیان اینکه تامین مالی از طریق بورس می تواند به رفع نظام مسائل در بخش اقتصادی کمک کند، حضور رئیس سازمان بورس در مازندران و برگزاری همایش بورس و تامین مالی را فرصتی دانست که فعالان اقتصادی با این بازار سرمایه آشنا بشوند.
به گفته معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس، تشکیل سرمایه مهم‌ترین چالش اقتصاد و یکی از ماموریت‌های سازمان بورس نیز کمک به تشکیل سرمایه و تامین مالی در بخش واقعی اقتصاد است.
وی با بیان اینکه رویکرد بورس در بازار سرمایه ایجاد زمینه مساعد برای حضور فعال بخش خصوصی در بورس و تامین مالی مورد نیاز آن‌ها برای رسیدن به اهداف اقتصادی است، تقویت بخش خصوصی در مسائل مالی را از شاخص های رشد اقتصادی کشور عنوان کرد.
عشقی با تاکید بر اینکه فعالان اقتصادی و شرکتها به ویژه باید آشنایی بیشتری با بورس داشته باشند و از این طریق تامین مالی آنها صورت بگیرد، تصریح کرد: به دلیل آشنایی کم بخش خصوصی در استان ها با بازار سرمایه، منابع مالی به یک سری شرکت‌های دولتی و یا ملی منحصر شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با برگزاری همایش بورس در استا‌ها به دنبال این هستیم تا فعالان اقتصادی با روند چگونگی انجام بورس و در واقع با مسیر جدید تامین مالی آشنا شوند.
این مسئول با بیان اینکه استان مازندران به‌عنوان یکی از استان‌های تولید کننده محصولات کشاورزی مطرح است، گفت: بورس کالا نیز برنامه‌هایی در این زمینه دارد که یکی از آنها بحث انبارهای محصولات است که از این طریق کشاورزان بتوانند مستقیم کالاهای خود را به این انبارها بسپارند و این واحدها تحت نظارت بورس کالا قرار بگیرند.
عشقی از مزیت‌های این اقدام را عرضه مستقیم محصولات توسط کشاورز از انبارها اعلام و اظهار کرد: متقاضیان نیز می‌توانند مستقیم از انبار نیازهای خود را خریداری کنند و دستگاه‌های دولتی و وزارتخانه‌هایی که به عنوان نمونه؛ اقدام به خرید برنج می‌کنند، می‌توانند بدون شرکت در مناقصه و مزایده برنج مورد نیاز را از روی تابلوی بورس خریداری کنند.
وی بیان کرد: وقتی کالا به صورت مستقیم عرضه شود دست دلال نیز قطع می‌شود و کشاورز محصول خود را مستقیما به دست مصرف کننده نهایی می‌رساند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در خصوص بورس برنج همه کارها انجام‌ و‌ نماد مربوطه تعریف شده است و در حال حاضر در تابلوی بورس قرار گرفته است که قطعا با حضور فعالان اقتصادی و اصل رقابت پذیری، این بازار می‌تواند گسترش پیدا کند.
رئیس سازمان بورس همچنین درباره دیگر کالاهای استراتژیک مانند مرکبات و کیوی و همچنین کالاهایی که در بخش صنایع داریم، بورس را ابزار مناسبی برای ارائه شفاف محصولات و ورود به یک میدان رقابتی دقیق و پرمخاطب، برای فعالان اقتصادی حائز اهمیت و توجه دانست.
علی تقی پور رئیس اتاق مازندران نیز در سخنانی با اشاره به تعلیق کارتهای بازرگانی به دلیل تعهدات ارزی که در شرایط اقتصادی فعلی به سختی انجام می شود، رفع تعهدات ارزی کشاورزان را خواستار شد.
وی با اشاره به سفر استاندار مازندران و تعدادی از فعالان بخش خصوصی به روسیه، اعزام یک هیات به سرپرستی مدیرکل دامپزشکی مازندران در روسیه را پیرو این سفر برای آموزش در بخش های مختلف و آشنایی با استانداردهای مورد نظر روسیه در صادرات انواع کالا و مواد غذایی به این کشور از سوی ایران را یک اتفاق مهم دانست به طوریکه برخی شرکت ها از مسیر قرمز گمرکی وارد مسیر سبز شده اند.
رئیس اتاق مازندران با اشاره به ناترازی در منابع و تسهیلات بانک ها و تحمیل انواع وام ها به آنها، تصریح کرد: وقتی بانک ها ناتوان شدند، بخش خصوصی چاره ای جز فکر کردن به ورود در بازار بورس و سرمایه ندارد.
تقی پور ادامه داد: اینکه به چه دلیل باید وارد این بازار شویم و چه مزیتی برای ما خواهد داشت و اینکه آیا مکانیزمی دیده می شود که صنایع کوچک هم وارد بورس شوند، سوالاتی است که فعالان اقتصادی به آن می اندیشند.
در هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، علی بابایی کارنامی نماینده ساری و میاندورود و عضو فراکسیون کارگری و کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، پورزرندی مشاور اقتصادی، خیریان پور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران، و روئسای کمیسیون های تخصصی اتاق و جمعی از فعالان اقتصادی استان حضور داشتند.
مدیران پایانه های صادراتی برنج و مرکبات نیز به بیان نظرات خود در خصوص تامین منابع مالی پرداختند و گفتند که اگر پشتوانه مالی نداشته باشند نمی توانند در بازار رقابت کشورهای حوزه خزر و اوراسیا سهم خاصی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *