رییس اتاق بازرگانی مازندران: صادرات ۴ هزار و ۱۵۵ تن ماهی مازندران در ۴ ماهه نخست /افزایش ۲ برابری صادرات شیلاتی مازندران

رییس اتاق بازرگانی مازندران:

صادرات ۴ هزار و ۱۵۵ تن ماهی مازندران در ۴ ماهه نخست /افزایش ۲ برابری صادرات شیلاتی مازندران

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با اعلام اینکه در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مشابه سال قبل افزایش بیش از ۲ برابری را در صادرات آبزیان استان داشتیم، این میزان را ۴ هزار و ۱۵۵ تن اعلام کرد اما از اینکه بخش اندکی از صادرات از گمرکات مازندران بوده است را قابل تأمل دانست.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مازندران، نشست بررسی مشکلات حوزه شیلات فعالان بخش خصوصی مازندران با حضور مسوولان مربوطه و با دعوت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان نمونه استان، همچنین مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران برگزار شد.

یکی از موضوعاتی که صادرکنندگان بسیار بر آن تأکید داشتند، وجود واسطه ها در روند صادرات بود که برخی از آن ها حتی در هر کیلو بیش از قیمت تمام شده‌ی تولید، سود می برند.

ظرفیت سنجی در ماهیان سردابی و گرمابی جهت تحقق خواسته های مشتریان، همکاری بیشتر شیلات با تولیدکنندگان، مشکلات بخشنامه های آنی، مشخص کردن الزامات آبزی پروری در استان توسط دامپزشکی، تعیین قیمت پایه ریالی و ارزی،  تعامل بیشتر صادرکنندگان و تولیدکنندگان محصولات شیلاتی با اتحادیه های تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان با هدف کوتاه کردن دست واسطه ها، و تأمین زیرساخت ها و هماهنگی های مؤثر در روند صادرات توسط دستگاه های مربوطه بویژه گمرک، ازجمله مواردی بود که در این جلسه عنوان شد.

صادرات ۴۱۵۵ تن ماهی تولید مازندران در ۴ ماهه اول ۹۹

به گفته رییس اتاق بازرگانی مازندران، آبزی پروری مورد توجه دولت و اهمیت آن کاملاً محرز است، این صنعت هم به دلیل اشتغالزایی و هم درآمدزایی و از طرفی امنیت و ارزش غذایی، دارای حساسیت بالایی است، لذا سعی کردیم که مشکلات موجود را با کمک مسوولان برطرف کنیم.

عبداله مهاجر دارابی، یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه را که در شورای گفتگو بحث و مصوبه‌ای در رابطه با آن اخذ شد و به نتیجه رسید را راه اندازی آزمایشگاه های همکار اداره کل دامپزشکی در استان عنوان کرد که محصولات صنعت آبزی پروری استان برای روند صادرات، از نظر فلزات سنگین مورد بررسی قرار می گیرند.

وی با اشاره به آمار چهار ماهه گمرکات کشور اعلام کرد که در چهار ماهه امسال، ۴ هزار و ۱۵۵ تن ماهی صادر شد که این میزان نسبت به مشابه سال قبل(هزار و هشتصد و سی و هفت تن) افزایش بیش از دو برابری را نشان می دهد، اما موضوع مهم این است که درصد پایینی از این صادرات به نام گمرک مازندران بوده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران، درباره ارز حاصل از صادرات که توسط برخی صادرکنندگان عنوان شد، اظهار داشت که عمده مشکلات به دلیل نداشتن اطلاعات است، به همین دلیل لازم می دانیم که فاصله بین تولیدکنندگان و شرکت های مختلف و دستگاههای مربوطه بیشتر شود و اطلاعات از مراجع ذیصلاح دریافت شود.

این مسئول با بیان اینکه موضوع ارز حاصل از صادرات کاملاً مشخص است، ادامه داد: در برخی موارد مانند صادرات به عراق و افغانستان، غالباً با ریال سر و کار داریم، اگر این روند به هر نحوی، مثلاً توسط صرافی های قانونی ثبت شود، مشکلی پیش نخواهد آمد.

مهاجر دارابی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شرکتهای حوزه آبزیان در استان اسمی هستند، حال آنکه برای صادرات نیاز به شرکتهای بزرگ داریم تا به تقاضای بازارهای هدف در مقیاس بالا پاسخ بدهند، افزود: ظرفیت‌های صادراتی خوبی در حوزه آبزیان استان داریم که باوجود شرکتهای بزرگ معنا خواهند یافت.

وی با اشاره به آمادگی شرکت فرآوری آبزیان استان در خصوص بسته بندی محصولات آبزی‌پروری، اظهار داشت: تمامی امکانات بسته بندی در این شرکت با نام تجاری “هپی نس” فراهم است، به همین دلیل قطعاً نقش مؤثری در بازاریابی خواهد داشت و فرصت خوب و قابل رقابت در بازارهای هدف را ایجاد می کند.

 

تشکیل کمیته تخصصی شیلات ذیل کارگروه تسهیل

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با بیان اینکه یکی از بخشهای جدی جهت تولید و توسعه استان بخش شیلات است، افزود: در تدوین برنامه جهش تولید نیز یکی از موضوعات مورد توجه در تمام جلسات، شیلات است.

مهدی گلچوب می گوید: هنوز نتوانستیم از ظرفیت آبزی پروری در استان به خوبی در صادرات استفاده کنیم و شاید یکی از دلایلش این است که توان افراد خاص را می طلبد و فردی است.

وی ادامه داد: مذاکراتی را با کمک سفارت، در روسیه داشتیم و طرف روسی درخواست ماهیان مازندران در میزان بالا را داد، موارد بانکی نیز مشخص شد، و ظرف ۱۰ روز آینده باید این درخواست با ارسال محموله محقق شود.

گلچوب بیان کرد: شیلات علیرغم مشکلاتی که دارد اما می دانیم که اهمیت بالایی هم دارد، این آمادگی در استانداری وجود دارد تا از ظرفیت قانونی جهت حل و فصل مشکلات بهره بگیریم.

این مسوول پیشنهاد داد که کمیته تخصصی شیلات، ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان تشکیل شود.

 

 

وجود ۴ آزمایشگاه جهت بررسی کیفیت و سلامت آبزیان

مدیرکل دامپزشکی مازندران نیز در این جلسه با اشاره به انتقادی که از تلف شدن زمان صادرات به دلیل اقدامات آزمایشگاهی و سنجش فلزات سنگین صورت می گیرد، گفت: خوشبختانه با پیگیری اتاق و مصوبه ای که در شورای گفتگو حاصل شد، اکنون در استان چهار آزمایشگاه همکار برای این منظور داریم و هیچ دغدغه ای وجود ندارد، حتی با اداره کل استاندارد تفاهمنامه همکاری بستیم که نمونه، مشترک انجام بگیرد.

سید حسین رضوانی گفت: زمان پاسخگویی به سلامت نمونه ها، حداکثر یک هفته است مگر اینکه نیاز به بررسی و نمونه گیری مجدد باشد.

وی در پاسخ به دغدغه یکی از صادرکنندگان در خصوص اینکه پروسه بررسی نمونه در سطوح بالاتری نیز انجام می گیرد و حتی تا ۲۰ روز زمان می برد، گفت: اگر مشکلی در این مسیر، و در هر سطحی وجود داشته باشد، با مراجع مربوطه در حیطه وظایف و اختیارات، مکاتبه می کنیم، مشروط به اینکه صادرکنندگان مراتب را گزارش دهند.

تسهیل در صادرات، نیازمند ارتباط بیشتر بخش تولید و صادرات با دستگاهای متولی است

حسن اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران معتقد است که تمام مشکلات متولیان حوزه صادرات و مشخصاً در خصوص آبزیان این است که واقعیت وجود ندارد و تولیدکنندگان، برخی مسائل را عنوان نمی کنند.

وی ارتباط بیشتر صادرکنندگان و تولیدکنندگان با شیلات، دامپزشکی، گمرک و سایر مجموعه های مؤثر در تسهیل مسیر صادرات آبزیان را خواستار شد و بار دیگر بر شفاف سازی در فعالیتها توسط صادرکنندگان تأکید کرد.

 

گمرک، همواره آماده پاسخگویی به صادرکنندگان است

مدیر گمرک ساری نیز با اشاره به همکاری خوبی که اتاق بازرگانی مازندران با گمرک و سایر دستگاهها با هدف رفع مشکلات حوزه صادرات دارد، از وجود این همکاری در سطح بالاتر بین اتاق ها و گمرکات کشورهای هدف بویژه ایران و عراق گفت و از صادرکنندگان شیلاتی خواست که مشکلات گمرکی خود را در اسرع وقت به اطلاع گمرک استان برسانند تا با توجه به مناسبات و تعاملات فیمابین، مسائل و ابهامات خیلی سریع رفع شود.

عسکر نیک‌نفس درباره مشکل گمرکی مانند بسته بودن مرز، تصریح کرد: در شرایط فعلی تمام دغدغه ما برای تسهیل در روند صادرات و واردات کالاهای اساسی است، اگر یک مرز بنا به دلایلی بسته است،بدین معنا نیست که تمامی مرزها بسته باشد، بلکه از مرز دیگری در حال انجام است، به همین دلیل توصیه مؤکد ما این است که صادرکنندگان حتماً آخرین وضعیت در خصوص صادرات را از گمرکات نیز جویا شوند.

 

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران از صادرکنندگان خواست که موارد بسته حمایت از صادرات غیرنفتی که تیرماه امسال توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شده است را دریافت و از ظرفیت و مشوق های آن استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *