در آخرین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران رقم خورد؛ موافقت شورای گفتگو با درخواست انبوه سازان در بلندمرتبه سازی و توقف دریافت عوارض مضاعف

در آخرین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران رقم خورد؛

موافقت شورای گفتگو با درخواست انبوه سازان در بلندمرتبه سازی و توقف دریافت عوارض مضاعف

 

جلسه پایانی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال ۱۴۰۱ با موافقت شورا در بخش بلندمرتبه سازی و توقف دریافت عوارض مضاعف برخی از شهرداری های استان، همراه شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مازندران، دوازدهمین و آخرین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به ریاست استاندار در سالن شماره یک استانداری مازندران برگزار شد.

یکی از دستورات مهم این جلسه پیگیری درخواست انبوه سازان حوزه مسکن و  شهرداری بابل مبنی بر بلندمرتبه سازی تا ۱۶ طبقه بود چرا که این دستورالعمل در سال ۱۳۸۵ و در طرح تفصیلی شهر بابل آمده بود اما اکنون عنوان شده که تنها شهرهای دارای لفاف طرح تفصیلی را شامل می شود.

استاندار و رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران با توجه به گستردگی شهر بابل، تاکید کرد: این موضوع در اولین جلسه کمیسیون با نگاه مثبت دیده شود و این مجوز برای آنها صادر شود که ۱۶ طبقه را بسازند.

* کمیسیون ماده ۵ نظارت های خود را افزایش دهد

سید محمود حسینی پور خطاب به مسئولان مربوطه اظهار داشت: “کارها را سبک و واگذار کنید ولی جنبه های نظارتی را بالا ببرید؛ کمیسیون ماده ۵ نظارت را بیشتر کند”.

وی با اشاره به سفر شهرستانی خود به بابل، اعلام کرد: مطالبات زیادی در خصوص بلندمرتبه سازی داشتیم و باید پاسخگوی درخواست های مردمی باشیم.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت: در گذشته با اهداف خاصی یکسری از سیاست ها تنها در مراکز استانها اعمال می شد و سایر مناطق از آن بهره مند نبودند اما نگاه دولت سیزدهم این است که باید تسهیلگری صورت بگیرد.

حسینی پور با توجه به توضیحات معاونان عمرانی و اقتصادی و مدیرکل راه و شهرسازی مازندران، همچنین شهردار بابل و پیمانکاران حوزه مسکن، تصریح کرد: برای بابل تا ۱۶ طبقه را مجوز می دهیم اما برای سایر شهرها و شهرهای بزرگ در صورتی که مشمول مصوبه شهرسازی باشند و به آنها اجازه ساخت تا ۱۲ طبقه را داده باشند؛ تصمیم گیری می شود.

وی ادامه داد: بالاتر از ۷ طبقه را کمیسیون ماده ۵ باید مجوز می داد ما اینها را موردی براساس تقاضای هر شهرستان بررسی می کنیم ولی در نهایت همین الگویی که برای بابل دیدیم؛ آمادگی داریم برای شهرستانهایی که مشمول این طرح می شوند را انجام بدهیم.

رییس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مازندران خواستار ارائه یک گزارش تحلیلی – داده‌ای و حرفه ای درباره مصوبات و عملکرد شورای گفتگو شد تا مسائل اصلی به صورت موضوعی حل شود و نقشه راهی برای جلسات این شورا در سال ۱۴۰۲ باشد.

* دریافت عوارض مضاعف متوقف شد

وی همچنین با اشاره به اعتراض انبوه سازان در وضع و اخذ عوارض مضاعف از سوی شهرداری، تصریح کرد: دیوان عدالت اداری یکبار رای داد و پرونده دیگری مطرح است، از سوی دیگر وزارت کشور نیز به این موضوع نقد داشت؛ فعلا دریافت عوارض مضاعف را متوقف کردیم تا رای نهایی از دیوان گرفته شود.

استاندار مازندران گفت: بخش خصوصی و دولت باید برای سال آینده در تعامل بیشتری باشند و شاهد نزدیکتر شدن و تعامل بیشتر این دو بخش باشیم.

 

* اتاق بازرگانی مازندران در بین برترین‌های اتاق کشور قرار گرفت

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران با اشاره به برگزاری منظم جلسات شورای گفتگو که غالبا با حضور استاندار تشکیل شد، سعی و تلاش این شورا در بهبود فضای کسب و کار و گره گشایی از مشکلات فعالان اقتصادی را قابل ستایش دانست.

وی ادامه داد: این اقدامات در سطوح شناسایی بخشنامه های مزاحم، اصلاح قوانین و شناسایی خلأهای قانونی و ارائه آن در سطح ملی بوده است.

معاون اقتصادی استاندار مازندران اظهار داشت: اتاق بازرگانی مازندران به دلیل تلاشهای زیادی که در حوزه بهبود فضای کسب و کار انجام داد، در بین استانهای موفق قرار گرفت.

عبداله مهاجر دارابی دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و رییس اتاق مازندران نیز از حسن توجه استاندار به جلسات شورا قدردانی کرد و گفت: بر اساس اعلام اتاق ایران، اتاق مازندران نظر به برگزاری منظم جلسات و تلاش برای حل مشکلات فعالان اقتصادی، یکی از استانهای برتر کشور است.

وی اعلام کرد:  در سالی که گذشت، بسیاری از موضوعات اتاق مازندران ملی و اثرگذار بود و توانست در سطح کشور نیز مشکلات بسیاری از فعالان اقتصادی را حل کند.

رییس اتاق مازندران اظهار امیدواری کرد که در سال آینده با همین نگاه و جدیتی که از سوی مجموعه استانداری به عنوان نماینده دولت و هم از سوی اتاق به عنوان نماینده بخش خصوصی صورت گرفت؛ اساس بحث های طرفین مباحث کلان باشد.

* توقف عوارض مضاعف، قدمی برای مدیریت قیمتها است

مهاجر دارابی با اشاره به موضوع بلندمرتبه سازی در بابل که به درخواست انبوه سازان و با نگاه مثبت استاندار، تا ۱۶ طبقه مورد موافقت قرار گرفت؛ تصریح کرد: البته نه تنها برای بابل که برای سایر شهرها نیز این ظرفیت وجود دارد تا هم مشکل مردم حل شود و هم قیمت ها را مدیریت کنیم.

وی بیان کرد: در مازندران با کمبود زمین مواجهیم و به همین دلیل ناچاریم برای ساخت و سازهای جدید به سمت بلندمرتبه سازی برویم.

رییس اتاق مازندران همچنین درباره دریافت عوارض مضاعف که برخی شهرداری ها از مردم به خصوص از انبوه سازان دریافت می کنند، این موضوع را مغایر با قانون دانست.

مهاجر دارابی، دستور توقف دریافت عوارض مضاعف با نظر استاندار مازندران را اتفاق خوبی عنوان کرد که باید منتظر رأی دیوان عدالت اداری در این زمینه باشیم.

در این جلسه، تعدادی از انبوه سازان و فعالان اقتصادی حوزه مسکن به بیان دغدغه های خود پرداختند و خواستار اجرایی شدن مصوبات شدند./

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *