با نظر رییس اتاق بازرگانی مازندران عنوان شد برداشت پرتقال از ۱۵ آبان و صادرات از آذرماه

با نظر رییس اتاق بازرگانی مازندران عنوان شد

برداشت پرتقال از ۱۵ آبان و صادرات از آذرماه

زمان مناسب برای برداشت و صادرات پرتقال با اظهارنظرهای متفاوتی همراه است، اما بیشتر بر برداشت این محصول از ۱۵ آبان و صادرات آن از آذرماه تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مازندران، کمیته فرعی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اتاق و سومین نشست این کمیته درباره تعیین زمان مناسب جهت برداشت محصولات مرکبات به ریاست عبداله مهاجر دارابی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران و با حضور حسینقلی قوانلو مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مجید بهادری معاون بهبود و تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی، همچنین مدیرعامل اتحادیه باغداران، نماینده دانشگاه علوم پزشکی مازندران و تعدادی از باغداران و صادرکنندگان مرکبات استان، برگزار شد.

موضوع برداشت مرکبات به این سبب که سال گذشته برداشت زودهنگام کیوی سبب شد تا بازار این میوه در کشورهای هدف صادراتی با چالش مواجه شود و کیوی مازندران در مقطعی زیر سؤال برود، حائز اهمیت است و تلاش این است که صادرات پرتقال مازندران به سرنوشت کیوی در سال ۹۸ دچار نشود.

هرچند که سال گذشته با ورود به موقع اتاق بازرگانی و صنعت، معدن و تجارت و همچنین گمرک در توقف روند صادرات کیوی نارس، این محصول در زمان مناسب خود صادر شد.

باتوجه به اینکه برداشت پرتقال نارس توسط برخی باغداران از شهریورماه آغاز شده است و از طرفی بحث رنگ افزایی و سبززدایی نیز مطرح شده است، لذا در جلسه قبلی حضور رییس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری و توضیحات ایشان در رابطه با استاندارد نسبت قند به اسید موجود در پرتقال به میزان معمول برای برداشت که باید ۶.۲ دهم باشد، و اکنون این میزان کمتر از ۵ است، لذا جلسه سوم برای نهایی کردن زمان برداشت برگزار شد.

هر یک از اعضای جلسه توضیحاتی را درباره برداشت یا عدم برداشت در اول آبان یا ۱۵ آبان برای مصارف داخلی و صادرات بیان کردند.

برداشت میوه بر مبنای منافع شخصی نباشد

رییس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به برداشت کیوی در شهریورماه سال گذشته و ورود بخشی از آن به بازار صادراتی که در ادامه با پیگیری اتاق از ادامه صادرات جلوگیری به عمل آمد، تأکید کرد که برداشت میوه نباید بر مبنای منافع شخصی باشد.

عبداله مهاجر دارابی تصریح کرد: به صرف اینکه هر کسی خودمحور باشد و صادرات را زیر سؤال ببرد نمی شود در بازار داخلی و خارجی حرفی برای گفتن داشت، کیفیت پرتقال باید خوب باشد و اگر دانشگاه علوم پزشکی بر واکس میوه و سبززدایی با رعایت مواد بهداشتی و استاندارد ایراد نمی گیرد باید قبول کرد.

وی درباره رنگ افزایی نیز باتوجه به صحبت های موافقان و مخالفان، از دانشگاه علوم پزشکی خواست که دلایل خود برای ممنوعیت این روش را اعلام کند تا به اطلاع صادرکنندگان برسد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر اعضای جلسه بر زمان برداشت ۱۵ آبان تأکید دارند، این زمان را مناسب دانست و گفت: برای برداشت نوبرانه نیز ابتدای آبان ماه پیشنهاد شده است.

رییس اتاق بازرگانی مازندران درباره صادرات پرتقال اظهار داشت: آمار می گوید که صادرات ما در سالهای گذشته از آذرماه آغاز می شد و اکنون چه اصراری هست که پرتقال پیش از موعد برداشت شود و عده ای سوءاستفاده کرده و نام پرتقال مازندران را به چالش بکشند.

 برداشت به‌موقع میوه، صادرات خوب را به دنبال دارد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز نظر دانشگاه علوم پزشکی و جهاد کشاورزی را ارجح دانست و گفت: برای عدم برداشت مرکبات اگر نیاز است، مانند کیوی مقابل صادرات زودهنگام گرفته شود،باز هم ورود پیدا می کنیم.

حسینقلی قوانلو بیان کرد: این امر طبیعی است که اگر برداشت به موقع و مناسب داشته باشیم، صادرات خوبی هم خواهیم داشت و پرتقال و کیوی مازندران در زمان خود با قیمت بالا در بازارهای هدف صادراتی خریداری می شود.

وی با بیان این درباره تاریخ برداشت اختلاف زیاد است، تصریح کرد: زمانی که میوه طعم و مزه و شیرینی خود را به دست آورده و مشتری‌پسند است، زمان واقعی برای برداشت و توزیع است.

در این جلسه تأکید شد که در زمان فعلی که هنوز نسبت قند به اسید در پرتقال به اندازه مناسب نرسیده و از طرفی برخی تجار کشورهای دیگر نیز خواسته یا ناخواسته به دنبال خرید زودهنگام پرتقال از مازندران هستند و بازار پرتقال استان را کمرنگ می کنند، لذا اجازه صادرات داده نشود، ضمن آنکه بیشتر اعضای جلسه بر برداشت پرتقال از ۱۵ آبان، و زمان صادرات از آذرماه تأکید دارند./

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *